Member for

1 year 1 month

Gender
Male
Last Name
J._Pol
Profession
Doctor

Wij willen, als ervaren vaccinontwikkelaar, bijdragen aan verbetering van de wereldwijde volksgezondheid door de ontwikkeling van een COVID-19-vaccin. Wij doen dat op 2 manieren.

Zo gebruiken we bij het ontwikkelen van het recombinant-eiwit COVID-19-vaccin dezelfde technologie die we inzetten bij de jaarlijkse griepvaccins. Het griepeiwit wordt simpelweg vervangen door een zogenaamd spike-eiwit van het SARS-CoV-2-virus. Dit spike-eiwit speelt een belangrijke rol bij het in de lichaamscellen komen, waaronder in de longen, van het coronavirus.1

De andere ontwikkelmethode maakt gebruik van innovatieve mRNA-technologie waarbij gewenste antistoffen tegen een virus door het eigen lichaam geproduceerd worden.2 Een mRNA-vaccin instrueert lichaamscellen om net voldoende spike-eiwit te maken zodat het immuunsysteem antilichamen kan produceren tegen het virus. Het immuunsysteem onthoudt deze werkwijze, waardoor het, als het volledige SARS-CoV-2-virus het lichaam binnendringt, het spike-eiwit herkent en het zich ertegen verdedigt.

Lees meer op onze vaccinpagina.