De voor- en nadelen van zorg op afstand: ervaringen van Nederlandse reumatologen tijdens COVID

Zorg op afstand is tijdens de eerste lockdown in de tweede helft van maart 2020 massaal ingezet. Hoe ervoeren reumatologen deze andere vorm van zorg? Welke lessen nemen zij hieruit mee naar de toekomst?

Beluister het in de podcast!

Reumatologie vóór het COVID-19 tijdperk maakte vooral gebruik van de traditionele vorm van zorgverlening. Er werd niet of nauwelijks gebruik gemaakt van moderne communicatietechnologie zoals videobellen, SMS-achtige services etc. Plotsklaps veranderde de wereld en dus ook de manier waarop consulten van de reumatoloog plaatsvonden.

In deze podcast praat reumatoloog Wouter Bos (Reade, Amsterdam) met moderator Tom van ’t Hek over de ervaringen met zorg op afstand, specifiek binnen de reumatologie.

Bent u reumatoloog (i.o.) of ziekenhuisapotheker? Dan vindt u deze podcast vast interessant!

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Sanofi Genzyme.

Samenvatting en uitkomsten

  • Zorg op afstand is dankzij COVID-19 in een versnelling gekomen

  • Het is met name zinvol om innovaties zoals videobellen en chatten in te zetten bij mensen die dat graag willen; bedenk dat niet iedereen er (al) behoefte aan heeft

  • De afgelopen periode zijn er waardevolle lessen rondom het bieden van zorg op afstand geleerd, waar men in de praktijk veel profijt van heeft

Eerder verschenen in de serie

Implementatie van PROMs in reumatologie; hoe kan de inzet van e-health-applicaties helpen?

Klik hier om deze webinar te bekijken

Annemieke Terheggen

HOSPITAL ACCOUNT MANAGER