Herkent u een spierziekte bij uw patiënt?

Eerstelijns zorgverleners spelen een cruciale rol bij het herkennen en doorverwijzen van patiënten met een spierziekte.

Leer hieronder hoe!

Spierziekten ontwikkelen zich vaak progressief en het kan lastig zijn om spierziekten in een vroeg stadium te herkennen. Als u in een vroeger stadium klachten kunt herkennen kunt u uw patiënt ook sneller doorverwijzen. Daarmee is uw patiënt eerder uit de onzekerheid en kunt u bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven.

In een speciale live uitzending op MedNet zijn verschillende casussen uit de praktijk besproken. Met wat voor klachten zijn patiënten bijvoorbeeld bij hun huisarts of fysiotherapeut gekomen? En, hoe zag het pad tot diagnosestelling eruit? De nadruk in deze uitzending ligt vooral op de verschillende ‘rode vlaggen’ en hoe u deze kunt herkennen. Middels de verschillende casussen krijgt u handvatten aangereikt die u eenvoudig kunt toepassen in uw praktijk om patiënten met spierziekten eerder te herkennen.

De webcast is gemaakt in samenwerking met Femke van Gennip (huisarts in Doorn), Bart Bartels (fysiotherapeut bij het UMCU) en dr. Ludo van der Pol (neuromusculair neuroloog bij het UMCU).

De live uitzending van de webcast is door meer dan 750 van uw collega’s bijgewoond en zij beoordeelden de webcast met een 8,3!

Niels Op 't Hoog

PRODUCT MANAGER