Member for

1 year 1 month

Gender
Male
Last Name
J._Pol
Profession
Doctor
Onze vaccinafdeling Sanofi Pasteur heeft bijna 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en levering van vaccins. Dat betekent dat wij niet alleen effectieve COVID-19-vaccins ontwikkelen en grootschalig produceren, maar er ook voor zorgen dat ze overal ter wereld toegankelijk en betaalbaar zijn. 

Dat doen we op verschillende manieren, door onder meer  tegelijkertijd 2 verschillende vaccinkandidaten te ontwikkelen om de kans op succes te vergroten, de productiecapaciteit te maximaliseren en zo aan de wereldwijde vraag naar COVID-19-vaccins te voldoen. Hierbij werken we in unieke partnerschappen samen met collegabedrijven zoals GSK (voor het recombinant-eiwitvaccin) en Translate Bio (voor het mRNA-vaccin). Daarbij zijn ook overheden, waaronder de VS en de EU betrokken. 

Een voorbeeld waarin onze lange ervaring op vaccingebied   goed van pas komt is het recombinant-eiwitvaccin. Dit is ontwikkeld met de gevestigde, recombinant-eiwittechnologie die al succesvol wordt gebruikt in de bekende (jaarlijkse) griepvaccins. Juist doordat deze vaccintechnologie zo goed ingeburgerd is, zijn distributiekanalen en methoden al aanwezig en kunnen grote hoeveelheden op tijd geleverd worden. 

Kortom: van oudsher zijn wij zeer goed bekend met de ontwikkeling, productie, levering en distributie van vaccins en weten ons daarin gesteund door partners en overheden wereldwijd.

Kijk voor meer veelgestelde vragen over onze COVID-19-vaccinkandidaten op onze Pasteur website.